Portugalsko uspelo aj bez Ronalda, Taliani čakajú na prvé víťazstvo v Lige národov

NETKY.SK • 11 September 2018, 10:19 • 2 min
Portugalsko uspelo aj bez Ronalda, Taliani čakajú na prvé víťazstvo v Lige národov

LISABON - Portugalskí futbaloví reprezentanti úspešne vstúpili do novovzniknutej Ligy národov. V dueli 3. skupiny A-divízie zdolali na domácom trávniku v Lisabone Talianov najtesnejším rozdielom 1:0 vďaka presnému zásahu Andrého Silvu.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri Európy dosiahli trojbodový triumf bez Cristiana Ronalda, ktorý dostal od trénera Fernanda Santosa voľno. Naopak, sklamanie vládne v omladenom tíme z Apeninského polostrova. Vo dvoch súbojoch Ligy národov získal jediný bod a ešte neskóroval z hry.

 

"Musíme byť efektívnejší v útoku. Potrebujeme nájsť nejaké riešenie, aby sme boli schopní skórovať," povedal po zápase taliansky kouč Roberto Mancini. Jeho zverenci vstúpili do súťaže domácou remízou 1:1 s Poľskom, ktorú zachraňoval v závere duelu Jorginho presnou strelou z pokutového kopu. V Lisabone 53-ročný tréner premiešal zostavu a dal príležitosť viacerým menej skúseným futbalistom. Výsledkom toho boli iba dva strelecké pokusy do priestoru bránky a prehra 0:1. Taliansko je preto v skupine na poslednom mieste.

Spokojnejší môžu byť Portugalci. V úvodnom vystúpení v Lige národov vybojovali víťazstvo, na ktoré im stačil jediný presný zásah. Na konci rozhodujúcej akcie zápasu bol v 48. min André Silva, keď zužitkoval rýchly brejk po presnej prihrávke Brumu. Domáci si utvorili v ďalšom priebehu niekoľko šancí na zvýšenie náskoku, zatiaľ čo súper hrozil len sporadicky.

"Je to spravodlivý výsledok, pretože sme hrali lepšie počas celého stretnutia. Iba v záverečných desiatich minútach sme znížili tempo a ponúkli sme Talianom viac priestoru," zhodnotil portugalský tréner Santos, ktorý nemal k dispozícii Cristiana Ronalda. Hviezde Juventusu Turín doprial oddych a tá ho zužitkovala naplno. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie zachytávajúce "CR7" na jachte v Monaku.

Portugalčanov čakajú počas októbra a novembra v 3. skupine A-divízie Ligy národov ešte dva duely s Poľskom a odveta v Taliansku. "Squadra Azzurra" nastúpi v Poľsku a doma vyzve portugalských európskych šampiónov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies