Portugalsko proti Ghane s malou nádejou na postup

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 14:00 • 2 min
Portugalsko proti Ghane s malou nádejou na postup

BRASILIA - Len veľmi málo pravdepodobná kombinácia výsledkov v záverečných stretnutiach G-skupiny by mohla posunúť futbalistov Portugalska do vyraďovacích bojov na MS v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Ďalší osud nemajú v zápase proti Ghane len vo svojich rukách a africký tím avizuje, že svoju kožu nepredá lacno. Duel je na programe vo štvrtok o 18.00 SELČ v hlavnom meste Brasilia pod taktovkou Nawafa Shukrallu z Bahrajnu.
     

Ak chcú zverenci trénera Paula Benta pomýšľať na predĺženie účasti na šampionáte, musia zdolať Ghanu vyšším gólovým rozdielom. Zároveň sa druhý duel skupiny medzi USA a Nemeckom nesmie skončiť remízou. Neúspešný šampionát neprežíva len Portugalsko, ale aj jeho najväčšia súčasná futbalová ikona Cristiano Ronaldo. Už dlhšiu dobu ho trápi zranenie ľavého kolena a pretrvávanie problémov mu nepridáva na optimálnej forme. "Nejde to podľa plánu. Dúfal som v zlepšenie, ale nie je to ono," uviedol na margo svojho zdravotného stavu Ronaldo. V národnom drese hrá už na svojom šiestom veľkom podujatí, doposiaľ sa gólovo presadil na všetkých, na prebiehajúcom šampionáte však zatiaľ strieľa "slepými".
     

Portugalčanom uštedrili na úvod šampionátu drvivú prehru Nemci (0:4) a šance na postup do osemfinále zachránil až Varela gólom na 2:2 z 95. minúty v zápase proti USA. "Portugalsko nebolo nikdy favoritom na titul. Máme len priemerný tím, ktorý v súčasnosti nepatrí medzi tie najlepšie," povedal Ronaldo pred zápasom s Ghanou. V ňom môže kouč Bento počítať už aj so stopérom Pepem. Ten videl v otváracom stretnutí s Nemeckom červenú kartu za atak na Thomasa Müllera a automaticky tak dostal stop na jeden duel. "Naše ďalšie účinkovanie na turnaji závisí aj od tretej strany. Sme závislí na výsledku druhého zápasu," povedal Bento.
     

Vo štvrtkovom dueli pôjde o veľa aj Ghane. Afričania sa udržali v hre o postup po remíze s Nemeckom (2:2), keď v prvom zápase nestačili na USA a prehrali 1:2. Na šampionáte tak v doterajšom priebehu ponúkla po futbalovej stránke viac ako jej súper z Portugalska. Tréner James Appiah nemôže v boji o postup počítať s jedným zo svojich najlepších hráčov Sulleyom Muntarim. Napriek tomu má v taktike jasno: "Verím, že najlepšia cesta k úspechu vedie cez útočnú hru."

     

G-skupina - 3. kolo:
Portugalsko - Ghana, štvrtok 18.00 SELČ, Brasilia, Estadio Nacional Brasilia, hlavný rozhodca: Nawaf Shukralla (Bahrajn)
 

pravdepodobné zostavy:
Portugalsko: Beto - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Andre Almeida - Miguel Veloso, Joao Moutinho, Ricardo Meireles - Silvestre Varela, Eder, Cristiano RonaldoGhana: Dauda - Afful, Boye, Mensah, K. Asamoah - Essien, Rabiu - Atsu, Boateng, Ayew - Gyan

tabuľka G-skupiny:

1. Nemecko     2  1  1  0  6:2  4
2. USA          2  1  1  0  4:3  4
3. Ghana        2  0  1  1  3:4  1
4. Portugalsko  2  0  1  1  2:6  1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona