Portugalsko opäť zavádza nočný zákaz vychádzania

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 08:56 • 2 min
Portugalsko opäť zavádza nočný zákaz vychádzania

LISABON - V niekoľkých portugalských obciach, vrátane hlavného mesta Lisabon a mesta Porto, bude zavedený nočný zákaz vychádzania, keďže úrady sa opäť snažia dostať pod kontrolu nárast infekcií koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nočný zákaz vychádzania od 23:00 do 5:00 sa začína už dnes. Zavedený bude v 45 rizikových oblastiach vrátane turistického magnetu Albufeira v slnečnom južnom regióne Algarve. Reštaurácie, kaviarne a kultúrne priestory môžu byť otvorené do 22:30, budú však pre ne platiť obmedzenia počtu návštevníkov. 

 

img

 

Prečítajte si: Vláda zatiaľ nezakáže vstup do reštaurácie ľuďom, ktorí nemajú očkovací preukaz

 

​V 19 zo 45 obcí, vrátane Lisabonu a Albufeiry, kde je riziko nákazy „veľmi vysoké“, musia byť cez víkend reštaurácie, kaviarne a obchody s potravinami zatvorené už  o 15:30. Návštevníci daných oblastí musia mať pri sebe očkovací preukaz alebo negatívny výsledok testu.

 

img

 

Pozitívne prípady v Portugalsku, ktoré v januári čelilo najťažšiemu boju proti koronavírusu, vo štvrtok stúpli o 2 449, čo bol najväčší nárast od polovice februára. Denné úmrtia zatiaľ zostávajú hlboko pod úrovňou februára.

 

„Za žiadnych okolností nemôžeme tvrdiť, že máme pandémiu pod kontrolou,“ uviedla na tlačovej konferencii ministerka vlády Mariana Vieira da Silva. „Je čas dodržiavať pravidlá, vyhýbať sa zhromaždeniam, večierkom a snažiť sa obmedziť nárast pozitivity,“ dodal.

 

img

 

Nové prípady sú hlásené väčšinou u neočkovaných mladších ľudí. Úrady urýchľujú očkovaciu kampaň zameranú na zvládnutie prudkého nárastu nakazených. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies