Portugalsko bojovalo v piatok s rekordným počtom požiarov

NETKY.SK • 13 August 2017, 09:29 • 2 min
Portugalsko bojovalo v piatok s rekordným počtom požiarov

LISABON - Portugalsko sa zo všetkých síl snaží uhasiť obrovské množstvo lesných požiarov, pričom juhoeurópska krajina zažila v piatok aj tohtoročný rekord v počte požiarov, ktoré vypukli za jediný deň. Informovali o tom portugalské úrady.

slovakia

left justify in out

Úrad civilnej ochrany, ktorý koordinuje činnosť hasičov, uviedol, že zaznamenal v piatok tohtoročný rekord 220 samostatných lesných požiarov.

 

Včera ráno bolo do boja s plameňmi stále zmobilizovaných vyše 2500 hasičov, ktorým pomáhalo viac ako 800 vozidiel a 15 lietadiel s posádkami.

 

Portugalsko toto leto vážne sužujú lesné požiare, vrátane jedného, ktorý si vyžiadal v júni 64 ľudských životov. Leto je totiž poznamenané veľkými horúčavami a nedostatkom dažďových zrážok.

 

Požiare v Portugalsku zničili toto leto lesný porast s rozlohou, ktorá tvorí vyše tretinu spáleného lesa v celej 28-člennej Európskej únii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies