Portugalského expremiéra Sócrata predviedli po druhý raz pred vyšetrujúceho sudcu

NETKY.SK • 23 November 2014, 14:48 • 2 min
Portugalského expremiéra Sócrata predviedli po druhý raz pred vyšetrujúceho sudcu

LISABON - Bývalého portugalského premiéra Josého Sócrata, ktorého zatkli v piatok v neskorých večerných hodinách pre podozrenie z korupcie, daňového podvodu a prania špinavých peňazí, predviedli dnes v Lisabone už po druhý raz v priebehu víkendu pred vyšetrujúceho sudcu.

slovakia

left justify in out

Predseda portugalskej vlády z rokov 2005-2011 strávil už v sobotu večer v súdnej budove päť hodín po tom, čo bolo jeho bydlisko v luxusnej lisabonskej štvrti po niekoľko hodín dejiskom domovej prehliadky.
      

Informovali o tom dnes tlačové agentúry Lusa a DPA.
      

Expremiéra zadržali v piatok krátko pred polnocou na letisku v Lisabone po jeho návrate z Paríža.
      

Sócrates, ktorý odstúpil z čela portugalskej vlády po tom, čo jeho menšinový kabinet nezískal v parlamente podporu väčšiny pre ďalšie reštriktívne opatrenia, je v histórii krajiny prvým zadržaným expremiérom. Popri ňom došlo aj k zadržaniu ďalších troch osôb, ktorými sú vodič bývalého predsedu vlády, istý podnikateľ a istý advokát.
      

Predmetom vyšetrovania sú podľa dostupných informácií neopodstatnené bankové transakcie a finančné prevody, aj prokuratúra však dementovala fámy o tom, že by kauza súvisela s júlovým zatknutím Ricarda Salgada - bývalého riaditeľa skrachovanej banky Espirito Santo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona