Portugalské finále na 99 percent realita, Villarreal by musel šokovať

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 12:26 • 2 min
Portugalské finále na 99 percent realita, Villarreal by musel šokovať

Portugalské finále na 99 percent realita, Villarreal by musel šokovať

slovakia

left justify in out

img

Čisto portugalskému finále Európskej ligy 2010/2011 vo futbale môže španielsky Villarreal zabrániť len obrovským zázrakom - v domácej semifinálovej odvete by musel otočiť manko 1:5 z prvého vzájomného súboja s FC Porto. Otázkou zostáva, s kým si favorizovaní "draci" v dublinskom finále zahrajú o európsku trofej číslo dva.
      Villarreal by sa v prípade postupu stal len štvrtým tímom v európskych pohárových súťažiach, ktorému sa podarilo zvrátiť štvorgólový deficit. Lenže FC Porto na ihriskách súpera hrá ešte lepšie ako doma, keď vyhralo všetkých sedem zápasov a v útoku má kolumbijského bombardéra Radamela Falcaa. Ten nastrieľal v doterajšom priebehu súťaže 15 gólov a vyrovnal rekordný zápis legendárneho nemeckého útočníka Jürgena Klinsmanna, ktorý ešte v predchodcovi EL - Pohári UEFA nastrieľal v jednom ročníku pätnásť gólov.
      V druhej portugalskej dvojičke Benfica Lisabon zdolala doma Bragu 2:1, ale odveta na pôde súpera sľubuje dramatickú zápletku v boji o finálovú miestenku. Stredopoliar Leandro Salino: "Všetci naši fanúšikovia budú stáť za nami a my potrebujeme ich pomoc. Verím, že sa nám podarí potešiť ich postupom do finále," vyhlásil drobný brazílsky špílmacher v službách Bragy pre oficiálnu internetovú stránku www.uefa.com. "Ľudia sú šťastní, aké výsledky dosahujeme. Máme imidž bojovného tímu, ktorý sa nikdy nevzdáva. O tom je dnešný futbal," vyhlásil kouč Bragy Domingos Paciencia. Sila Sportingu na domácej pôde je veľká - v EL vyhrala doma šesť zápasov, raz remizovala a raz prehrala, pričom inkasovala jediný gól. Domáce víťazstvo 2:1 môže byť zradné a Fabio Coentrao si to uvedomuje: "Chceli sme vyhrať vyšším rozdielom. Dobrým výsledkom by bolo 2:0, ale keďže sme dostali gól, odveta bude veľmi ťažká." Na bývalé pôsobisko sa vracia Jorge Jesus, súčasný kouč Benficy.
      Zápasy majú výkop o 21.05 SELČ. V Brage píska Angličan Martin Atkinson, zápas Villarreal - FC Porto povedie taliansky rozhodca Gianluca Rocchi.

      odvety semifinále EL 2010/2011, štvrtok 5. mája, 21.05 SELČ:
      Sporting Braga - Benfica Lisabon /prvý zápas: 1:2, rozhodca: Martin Atkinson (Angl.)/
      Villarreal C.F. - FC Porto /prvý zápas: 1:5, rozhodca: Gianluca Rocchi (Tal.)/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies