Portugalská polícia zadržala v súvislosti s lesnými požiarmi rekordný počet osôb

NETKY.SK • 18 August 2017, 06:53 • 2 min
Portugalská polícia zadržala v súvislosti s lesnými požiarmi rekordný počet osôb

LISABON - Dovedna 91 osôb zadržala portugalská polícia pre podozrenie z možného podpaľačstva.

slovakia

left justify in out

Zadržané osoby sú podozrivé buď z toho, že požiare úmyselne zakladali, alebo že k ich šíreniu prispeli nedbanlivosťou, čo je konanie, ktoré je taktiež v rozpore so zákonom.

 

Pri lesných požiaroch sa v Portugalsku za posledný týždeň podľa tamojšieho úradu civilnej ochrany zranilo dovedna 86 ľudí, pričom sedem z nich vážne.

 

Portugalsko toto leto vážne sužujú lesné požiare, vrátane jedného, ktorý si vyžiadal v júni 64 ľudských životov. Ohne tam len v júli pohltili zhruba 141-tisíc hektárov porastov.

 

Portugalská vláda zároveň v súvislosti s lesnými požiarmi vyhlásila vo viacerých postihnutých oblastiach stav krajnej núdze. Takýto stav umožňuje príslušným orgánom zrýchliť čas odpovede na katastrofu.

 

Najviac postihnuté oblasti sa podľa vlády nachádzajú v severnej a strednej časti krajiny, ale aj na západe portugalského regiónu Algarve na južnom pobreží.

 

Premiér António Costa by sa mal v dnes stretnúť so zástupcami armády, polície a veliteľmi záchranných služieb, aby spoločne prediskutovali prípravu na nadchádzajúci víkend. V tom by totiž podľa predpovedí meteorológov mali teploty na viacerých miestach krajiny presiahnuť až 40 stupňov Celzia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona