Portrét Benedikta XVI. vytvorený z kondómov vyvolal sťažnosti a kritiku

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 16:05 • 2 min
Portrét Benedikta XVI. vytvorený z kondómov vyvolal sťažnosti a kritiku

MILWAUKEE - Múzeum umenia v americkom meste Milwaukee dostalo desiatky sťažností od nahnevaných katolíkov a ďalších ľudí v súvislosti s plánom vystaviť portrét emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorý je vytvorený zo 17.000 pestrofarebných kondómov.

slovakia

left justify in out

Arcibiskup z Milwaukee v štáte Wisconsin Jerome Listecki uviedol, že rozhodnutie múzea vystaviť tento výtvor je urážajúce. Niektorí pravidelní návštevníci zrušili členstvo a najmenej jeden mecenáš ukončil svoju finančnú podporu múzeu.
     

Predseda dozornej rady múzea Don Layden pre denník Journal Sentinel povedal, že zámerom vystavenia portrétu bolo vyvolať diskusiu o AIDS a vzdelávaní o AIDS. Layden dodal, že úmyslom nebol výsmech ani neúcta.
     

Múzeum oznámilo nadobudnutie diela od Niki Johnsonovej tento mesiac. Nevystavia ho však až do jesene, pretože galérie múzea so stálymi zbierkami sú v súčasnosti zatvorené pre renováciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona