Portorického astronauta Acabu trápia dva hurikány

NETKY.SK • 20 September 2017, 17:01 • 2 min
Portorického astronauta Acabu trápia dva hurikány

MYS CANAVERAL - Joe Acaba, prvý astronaut portorického pôvodu, ťažko pociťuje následky dvoch hurikánov - dokonca aj na obežnej dráhe.

slovakia

left justify in out

V dnešnom interview z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) Acaba vyjadril slová útechy Portoričanom, ktorí musia znášať vyčíňanie hurikánu Maria. Jeho rodičia sa narodili v meste Hatillo v Portoriku a má tam veľa príbuzných. Portoriko je súostrovie a nezačlenené územie USA, nachádza sa v severovýchodnej oblasti Karibského mora.

 

Len pred niekoľkými týždňami Acabov dom v texaskom Houstone zaplavilo pri hurikáne Harvey. Acaba sa v tom čase nachádzal v Rusku a pripravoval sa na štart k ISS. Jeho dom preto zachraňovali priatelia a kolegovia - vyvalili steny a vysušili ho.

 

Acaba, bývalý učiteľ, pricestoval na ISS pred týždňom spolu s kolegom-astronautom z amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Markom Vande Heiom a ruským kozmonautom Alexandrom Misurkinom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona