Porto vyškolilo Bazilej, Herrera: Myslíme na berlínske finále

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 08:06 • 2 min
Porto vyškolilo Bazilej, Herrera: Myslíme na berlínske finále

BRATISLAVA - Štyrmi ukážkovými gólmi si futbalisti FC Porto vydláždili cestu do štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov. Napriek absencii kolumbijského kanoniera Jacksona Martineza prevýšili švajčiarskeho šampióna FC Bazilej vo všetkých smeroch a českého brankára Tomáša Vaclíka odsúdili do role štatistu.

slovakia

left justify in out

"Osemfinálovú odvetu sme odštartovali vo veľkom tempe. Vedeli sme, že ak chceme uspieť, musíme byť 100-percentne koncentrovaní. Dôležité bolo, že sa nám podarilo streliť rýchly gól. Sme vo štvrťfinále, no pevne verím, že dobrodružstvo sa ešte nekončí. Naším cieľom je postup do berlínskeho finále," citovala agentúra Reuters slová mexického reprezentanta Hectora Herreru, autora druhého gólu.

 

Porto rovnako ako londýnska Chelsea v tejto sezóne LM ešte neokúsilo trpkosť prehry. Tréner "drakov" Julen Lopetegui po suverénnom postupe cez Bazilej neskrýval veľkú spokojnosť. "Počas celej sezóny rastieme a dnešný zápas bol toho jasným dôkazom. Podali sme veľmi ambiciózny výkon a hráči ukázali na trávniku veľa kvality. Máme mladý tím a vyhrať 4:0 v takomto dôležitom zápase, to si zaslúži veľké uznanie. Chlapci odvádzajú fantastickú robotu," povedal španielsky kouč.

 

Lopeteguiho i divákov poriadne vystrašila zrážka Danila s brankárom Fabianom, po ktorej museli brazílskeho obrancu v bezvedomí urýchlene odviezť do nemocnice. "Bol to veľmi dramatický, šokujúci moment, keď Danilo opustil ihrisko na nosidlách. Všetci sme sa veľmi zľakli. Našťastie to vyzerá tak, že bude ok."

 

Tréner Bazileja Paulo Sousa je napriek osemfinálovému vypadnutiu na svojich zverencov hrdý. "Už postup medzi najlepších 16 tímov v Európe je pre nás obrovským úspechom. V odvete sme na konci prvého polčasu chvíľu na ihrisku dominovali a ak by sa nám podarilo vyrovnať, zápas sa mohol vyvíjať ináč. Musím však priznať, že Porto dnes bolo lepším tímom a nezostáva mi nič iné, iba zagratulovať mu k postupu. Ani v jednom osemfinálovom zápase sme nepodali také výkony, ako vlani v decembri pred Vianocami, keď sme v skupinovej fáze vyradili Liverpool a darilo sa nám aj v domácej súťaži."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies