Portmanová priznala platovú nerovnosť medzi filmovými hercami a herečkami

NETKY.SK • 12 Január 2017, 08:29 • 2 min
Portmanová priznala platovú nerovnosť medzi filmovými hercami a herečkami

NEW YORK - Izraelsko-americká herečka Natalie Portmanová priznala, že Ashton Kutcher, jej herecký partner vo filme Hlavne nezáväzne z roku 2011, dostal za výkon v tejto komédii trikrát vyšší honorár ako ona.

slovakia

left justify in out

Portmanová pre časopis Marie Claire uviedla, že o rozdielnej výške honorárov pre mužskú a ženskú hlavnú postavu vedela už v čase nakrúcania, vtedy ju to ale tak nehnevalo, ako by malo. "Zaplatili nám veľmi veľa, takže je ťažké sa sťažovať, ale ten nepomer je šialený," dodala.

Herečka si podľa citovaného rozhovoru nemyslí, že by "boli muži alebo ženy menej schopnými". "Máme tu však jasný problém, a síce, že ženy majú menej príležitostí." Ženy by mali byť súčasťou riešenia a nie tento problém živiť, uzavrela 35-ročná Portmanová.

Tridsaťosemročný Kutcher zverejnil odkaz na Portmanovej rozhovor na svojom konte na Twitteri. V komentári k zdieľanému textu napísal, že je hrdý na "Natalie a všetky ženy, ktoré sa rozhodli odstrániť nepomer v odmeňovaní žien a mužov".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies