Porte pre zranenia odstúpil z Giro d'Italia: Som sklamaný

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 12:42 • 2 min
Porte pre zranenia odstúpil z Giro d'Italia: Som sklamaný

RÍM - Austrálsky cyklista Richie Porte odstúpil z prebiehajúcich pretekov Giro d'Italia. Jeden z favoritov na celkové prvenstvo na slávnom podujatí už od piatkového pádu bojoval s bolesťami v kolene a bedrovom kĺbe, v nedeľňajšej 15. etape zaostal takmer pol hodiny za čelom pelotónu a pred záverečným týždňom narástla jeho strata v priebežnom poradí na takmer 36 minút.

slovakia

left justify in out

Porte, ktorý na jar vyhral tri preteky a cítil veľkú šancu získať ružový dres, definitívne vzdal Giro počas voľného dňa. "Bol nútený odstúpiť z pretekov pre zranenia, ktré utrpel pri páde v 13. etape," uviedol jazdcov tím Sky v oficiálnom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

 

"Som sklamaný, že musím Giro ukončiť týmto spôsobom. Bolo pre mňa hlavným cieľom v sezóne. Minulý týždeň som mal ale strašne veľa smoly - defekt, penalizácia a piatkový pád si vybrali svoju daň. Spadol som na koleno i bok a pretrpel posledné dve etapy. Chcel som pomôcť tímovým kolegom Leovi Königovi a Eliovi (Vivianimu), ale lekári mi odporučili nepokračovať," povedal pre web cyclingnews.com Porte, ktorému patrilo v priebežnej klasifikácii 27. miesto so stratou 35 minút a 57 sekúnd na vedúceho Španiela Alberta Contadora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies