Porte od nehody na Tour de France prvý raz vysadol na bicykel

NETKY.SK • 15 August 2017, 10:23 • 2 min
Porte od nehody na Tour de France prvý raz vysadol na bicykel

BRATISLAVA - Austrálčan Richie Porte sa v pondelok prvý raz od vážnej nehody na júlovej Tour de France posadil na bicykel. Tasmánsky rodák patril na nedávnej Tour medzi najväčších favoritov na triumf, jeho nádeje však zhasli v 9. etape do Chambéry, keď spadol v zjazde z kopca Mont du Chat.

slovakia

left justify in out

Porta z miesta nehody musela odviezť sanitka, neskôr mu diagnostikovali zlomeninu kľúčnej kosti a panvy. Tridsaťdvaročný jazdec tímu BMC Racing uverejnil fotku na svojom twitteri s komentárom:  "Prvýkrát vyrážam na cestu od pádu na Tour de France. Cítim sa ako v prvý deň v škole. Veľmi sa teším."

 

Počas zotavovania vyjadril nádeje, že by sa mohol zapojiť do súťažného diania ešte pred koncom sezóny. "Mohol by som sa predstaviť na Okolo Británie alebo kanadských klasikách ako pomoc tímu, pretože moja forma je preč," povedal Porte minulý mesiac.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona