Porsche v USA pre emisný škandál zastavilo predaj modelu Cayenne s dieselovým motorom

NETKY.SK • 4 November 2015, 11:08 • 2 min
Porsche v USA pre emisný škandál zastavilo predaj modelu Cayenne s dieselovým motorom

STUTTGART - Porsche v USA zastavuje predaj svojho terénneho auta Cayenne s dieselovým motorom. Dôvodom sú nové obvinenia v emisnej afére Volkswagenu (VW). Informovala o tom agentúra DPA. O zastavení predaja dnes informoval hovorca Porsche.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil, že je to čisto preventívne opatrenie. Porsche sa zatiaľ podobne ako materský koncern Volkswagen zatiaľ nepriznalo k manipulácii s emisiami veľkých dieselových motorov, z ktorých automobilku obvinil americký úrad pre ochranu životného prostredia EPA. Hovorca uviedol, že Porsche skúma obvinenia a spolupracuje s EPA. EPA teda aktuálne vyšetruje už aj automobilku Porsche, ktorej sa vyšetrovanie doteraz netýkalo. Úrad v pondelok (2. 11.) večer uviedol, že emisný škandál sa týka aj trojlitrových motorov.

 

Podľa EPA koncern nainštaloval softvér na klamanie pri emisných testoch aj do vozidiel s 3-litrovými dieselovými motormi, modelových radov 2014 až 2016. Volkswagen predtým priznal manipuláciu s emisiami u dieselových motorov s objemom do dvoch litrov. EPA tvrdí, že nové vyšetrovanie sa týka asi 10.000 vozidiel. Porsche od začiatku tohto roka predalo v USA vyše 12.000 vozidiel Cayenne, z toho asi 3000 malo dieselový motor. Vrátane ostatných modelov Porsche predalo tento rok v USA asi 40.000 áut.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies