Porsche u nás investuje milióny!

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 12:03 • 2 min
Porsche u nás investuje milióny!

BRATISLAVA - "Porsche k nám vezie unikát", avizujú v titulku článku dnešné Hospodárske noviny. Ide o jedinečnú investíciu za milióny eur, ktorá vytvorí viac ako sto nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

"Nemecká automobilka Volkswagen stavia v Stupave novú nástrojáreň," potvrdil denníku minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Budú sa v nej nástroje nielen vyrábať, ale aj vyvíjať. Stupavská nástrojáreň by sa podľa zistení denníka, mohla postupne začať spúšťať túto jeseň.

 

Bude vyrábať nástroje aj pre Audi, Seat či mexickú fabriku Volkswagenu. V Bratislave sa očakáva aj výroba luxusných automobilov. Nemci u nás od roku 2017 začnú kompletne vyrábať SUV Porsche Cayenne a Slovensko je tiež v hre o výrobu modelu Urus, čo je prvé SUV od Lamborghini. Automobilka nám projekty nechce dať zadarmo.

 

Minister Malatinský potvrdil, že firma žiada podporu, informuje denník v článku na prvej a piatej strane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies