Porsche predá akcie za 5 mld. eur, aby znížilo dlh a dokončilo fúziu s VW

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 11:44 • 2 min
Porsche predá akcie za 5 mld. eur, aby znížilo dlh a dokončilo fúziu s VW

Porsche predá akcie za 5 mld. eur, aby znížilo dlh a dokončilo fúziu s VW

slovakia

left justify in out

img

Nemecký výrobca športových vozidiel Porsche začne 30. marca s predajom nových akcií v celkovej hodnote 5 miliárd eur, aby znížil svoj dlh a mohol sa zlúčiť s automobilkou Volkswagen (VW).
      Predstavenstvo Porsche cez víkend schválilo plán predaja nových akcií po 38 centov za kus. To je o 32 % menej, ako bola cena akcie Porsche v piatok (25.3.) na záver obchodovania na burze. Za túto výhodnú cenu si ich môžu kúpiť tí investori, ktorí už nejaké akcie Porsche vlastnia.
      Porsche chce použiť zisk z predaja akcií na zníženie svojho dlhu na približne 1,5 miliardy eur. Výrobca športových vozidiel sa zadlžil pri neúspešnom pokuse o prevzatie VW v roku 2009. Následne VW, ktorý je najväčším výrobcom áut v Európe, kúpil 49,9-% podiel v Porsche a tento rok by sa malo zlúčenie oboch firiem dokončiť.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies