Porsche chce výrazne investovať do digitalizácie

NETKY.SK • 18 Marec 2017, 15:54 • 2 min
Porsche chce výrazne investovať do digitalizácie

STUTTGART - Luxusná značka Porsche chce v relatívne krátkom čase výrazne zvýšiť podnikanie v oblasti digitalizácie automobilov. O päť až sedem rokov sa digitálne služby majú na celkových tržbách podieľať 30 percentami.

slovakia

left justify in out

Ešte donedávna bolo Porsche presvedčené, že jeho klienti radšej stláčajú plynový pedál než tlačidlá. Situácia sa zmenila a finančný riaditeľ Porsche Lutz Meschke poukazuje na odlišné zvyky zákazníkov. Podľa neho čoraz menej ľudí bude vlastniť vlastné auto, namiesto toho budú používať automatizované nájomné vozidlá. "Od roku 2023 sa musíme pripraviť na klesajúci predaj. Všetko ostatné by bolo naivné," myslí si Meschke. Tento trend zasiahne najmä masových výrobcov, no neušetrí ani luxusné značky.

 

Porsche v oblasti digitalizácie v porovnaní s ostatnými automobilkami zaostáva, v súčasnosti však navyšuje investície. Porsche vlani do tejto oblasti investovalo 150 miliónov eur a v Berlíne otvorilo vývojové laboratórium Digital Lab. V tomto roku chce sumu zdvojnásobiť. Automobilka má v Ludwigsburgu dcérsku firmu pre digitalizáciu a plánuje otvoriť ďalšie lokality v Izraeli, USA a Ázii. Okrem toho Porsche kúpilo startup Evopark, ktorý by mal umožniť platiť za parkovanie elektronicky. Plány sa týkajú aj celého radu rôznych služieb, ktoré si bude možné objednať z auta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies