Porotcovia sa začali radiť o treste pre atentátnika z Bostonu Carnajeva

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 08:29 • 2 min
Porotcovia sa začali radiť o treste pre atentátnika z Bostonu Carnajeva

BOSTON - Členovia súdnej poroty na procese s Džocharom Carnajevom sa dnes začali radiť o treste pre mladého muža, ktorého predtým uznali vinným z útoku na bostonský maratón z roku 2013. Porotcovia rozhodujú o tom, či ho odsúdia na trest smrti alebo doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.

slovakia

left justify in out

Porota dostala prípad krátko po tom, ako sa záverečným vystúpením obžaloby skončila druhá fáza procesu. Zástupca prokurátora vyhlásil, že Carnajev si zaslúži trest smrti, pretože je teroristom, ktorý chcel v roku 2013 smrtiacim bombovým útokom na maratón v Bostone potrestať Spojené štáty.

 

Obhajoba ukončila prezentáciu svojich argumentov v pondelok a žiadala pre Carnajeva doživotie. Porota uznala Carnajeva minulý mesiac za vinného vo všetkých 30 bodoch žaloby. V 17 bodoch mu hrozí trest smrti a poprava smrtiacou injekciou, porotcovia sa však musia na takomto verdikte zhodnúť jednomyseľne. O treste pre 21-ročného muža čečenského pôvodu rozhoduje tá istá porota, ktorá ho uznala vinným.

 

Pri atentáte na bostonský maratón zahynuli 15. apríla 2013 traja ľudia a 264 ďalších utrpelo zranenia. Carnajevovi právnici tvrdia, že na spáchanie útoku ho nahovoril jeho zradikalizovaný starší brat Tamerlan. Ten zahynul pri policajnej prestrelke tri dni po útoku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies