Porotca súťaže X Factor Ondřej Brzobohatý pokrstil v Bratislave nový album

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 09:39 • 2 min
Porotca súťaže X Factor Ondřej Brzobohatý pokrstil v Bratislave nový album

BRATISLAVA – Elegantná dámska jazda s Ondřejom Brzobohatým, to bol štvrtkový koncert (22.5.) tohto všestranného umelca v Bratislave. Zaplnené hľadisko Ateliéru Babylon patrilo predovšetkým slečnám a dámam, mužská časť publika by vystačila možno na dve futbalové mužstvá.

slovakia

left justify in out

Spevák, skladateľ a klavirista Ondřej Brzobohatý má v ruke debutový album s názvom Identity, ktorý mu vydal Supraphon 9. mája. Pesničky z neho predstavuje na Jarnom klubovom turné 2014, ktoré začal 12. mája koncertom v pražskom Lucerna Music Bare a nevynechal ani slovenskú metropolu. 

 

Identity je kompletne autorský Brzobohatého album a desiatka pesničiek z neho zaznela aj v Babylone - Identity, Správci osudů, Jíst, meditovat, milovat, And The Oscar Goes To, Markýza andělů, Sedm a Spolu. Na albume sú dva duety a oba zazneli z pódia Babylonu. Tú prvú Věštkyně spolu s Terezou Černochovou, s ňou pridal aj malý úlet v podobe prearanžovaného hitu Help skupiny Beatles. Druhý duet s albumu má názor Vietor a zaspievali ho spoločne s Petrom Cmorikom. Aj on pridal svoj hit Premýšľam nad tebou z nového albumu O tebe a Brzobohatý sa pridal v refrénoch. Aby toho nebolo málo, tak Ondřej pridal aj známu Patejdlovu pieseň Ak nie si moja, samozrejme za veľkého aplauzu publika, tak ako pri každej pesničke či tanečnej figúre, ktoré sympatický umelec počas koncertu niekoľkokrát predviedol. 

 

Novinkový album pokrstili šampanským, krstnými rodičmi boli Tereza Černochová, Peter Cmorik a slečna Dominika z publika. Tá pokrstené cédečko aj dostala do daru. K úspechu večera prispela aj sprievodná kapela, ktorá hrala v zložení Tomáš Kozelka (bicie), Matúš Kobylka (saxofón), Jaroslav Pokorný (basgitara) a Ondřej Fišer (gitara). Koncert sa páčil nielen hľadisku ale aj samotnému interpretovi, ktorý si v závere urobil z pódia pár záberov do hľadiska. A samozrejme musel sa vrátiť s prídavkom. 

 

Ideu nahrať a vydať album nosil Ondřej Brzbohatý mal rozpracovanú už dlho. "Ten nápad som mal možno už dlhšiu dobu, ale celková, priama realizácia prebiehala až posledný rok, keď som intenzívne skladal pesničky a písal k nim texty, s kapelou sme dávali dohromady aranžmány, ako by to mohlo fungovať aj na koncertoch. Album je práca posledného roku. Dúfam hlavne, že je to album, ktorý nenudí, pretože zatiaľ čo ho počúvam v aute, tak ma neprestal baviť. Nie je to z nejakého ego dôvodu, žeby som sa rád počúval, nie, je to preto, je žánrovo posunutý vždy niekam inam, neznie tak jednotne, každá pieseň má svoj zvuk," povedal po koncerte pre TASR spevák.  

 

Texty piesní sú napísané všetky v češtine, pilotný singel Vietor má česko-slovenský text. "Dôvod je prostý, chcel som, aby moja muzika, ktorá je tak jemne anglosaská, aby sa dostala bližšie k poslucháčom. Čeština myslím dokáže osloviť viac ľudí ako angličtina," dodal Brzobohatý.

 

Herec, skladateľ, hudobník a moderátor Ondřej Brzobohatý (*2.2.1983, Praha) je synom hereckej dvojice Radoslava Brzobohatého a Hany Gregorovej.  Na ZUŠ-ke sa učil hre na husliach, vyštudoval Konzervatórium Jaroslava Ježka v odbore klavír, skladba a dirigovanie.  Hral v skupine Bůhví, ako autor a producent spolupracoval so Sámerom Issom, podobne spolupracoval na lyrikáli Kudykam Michala Horáčka. Hral v seriáloch Gympl s (r)učením omezeným a Ulice. V roku 2004 bol moderátorom prvého ročníka súťaže Česko hledá SuperStar. V novembri 2012 moderoval galavečer Český slavík Mattoni. V novembri minulého roku bol jedným z účastníkov šiestej série tanečnej súťaže Star Dance. V súčasnosti je jedným zo štvorice porotcov súťaže X Factor.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona