Porota uznala zakladateľa Silk Road za vinného vo všetkých bodoch obžaloby

NETKY.SK • 5 Február 2015, 10:27 • 2 min
Porota uznala zakladateľa Silk Road za vinného vo všetkých bodoch obžaloby

NEW YORK - Ross Ulbricht, 30-ročný prevádzkovateľ virtuálneho trhoviska na hlbokom webe Silk Road (Hodvábna cesta), bol v noci nadnes v New Yorku uznaný za vinného vo všetkých siedmich bodoch obžaloby vrátane predaja drog a prania špinavých peňazí. Informoval o tom spravodajský servis BBC.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra tvrdí, že na trhovisku Silk Road došlo k viac ako jednému miliónu obchodov s drogami, čo podľa nej Ulbrichtovi prinieslo zisk približne 16 miliónov eur vo virtuálnej mene Bitcoin. Ulbrichtovi hrozí trest doživotného väzenia. Podľa prokurátora Preeta Bhararu bol rozhodnutie poroty o vine šéfa Silk Road jasnou správou, že ani hlboký web nie je dostatočnou ochranou pred zadržaním a stíhaním.

      

Podľa BBC bol rozsudok rýchly a predstavuje významné víťazstvo pre federálnu prokuratúru: Silk Road, ktorý bol v minulosti vnímaný ako ukážkový príklad anonymného internetového čierneho trhu, je zničený a jeho zakladateľ potrestaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies