Porota uznala strelca z Montany vinným zo zabitia nemeckého študenta

NETKY.SK • 18 December 2014, 06:31 • 2 min
Porota uznala strelca z Montany vinným zo zabitia nemeckého študenta

MISSOULA - Vinným z úmyselného zabitia uznali dnes porotcovia v americkom štáte Montana Američana Markusa Kaarmu (30), ktorý 27. apríla 2014 zastrelil 17-ročného mladíka Direna Dedeho z Nemecka.

slovakia

left justify in out

Študent tureckého pôvodu z Hamburgu-Altony, ktorý sa stal obeťou v čase, keď sa z doteraz úplne neobjasnených príčin ocitol v garáži strelca predpokladajúceho prítomnosť zlodeja, bol v inkriminovanom čase v USA na výmennom pobyte. O výške trestu sa rozhodne až 11. februára 2015, páchateľovi hrozí najmenej desať rokov za mrežami.
      

Prítomní v súdnej sieni reagovali na verdikt porotcov podľa tlačovej agentúry DPA aplauzom. Matke obete, ktorá sa v spoločnosti manžela a otca mladíka zúčastnila na celom procese, to však nezabránilo v hlasitom plači.
      

Kým obhajoba argumentovala, že majiteľ garáže konal v sebaobrane, prokuratúra ho obvinila, že mladíka úmyselne vlákal do garáže, keď do nej po predošlých vlámaniach ponechal voľný prístup s cieľom prichytiť zlodejov, a následne ho chladnokrvne popravil.
      

Kým v Nemecku vyvolal prípad značnú odozvu v spoločnosti, v zámorí zostal takmer nepovšimnutý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona