Porota uznala strelca z kina v Colorade za vinného

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 07:02 • 2 min
Porota uznala strelca z kina v Colorade za vinného

CENTENIAL - Porota v americkom štáte Colorado uznala dnes za vinného z vraždy Jamesa Holmesa, ktorý pred takmer troma rokmi počas nočnej premiéry nového filmu o Batmanovi zastrelil v kine v meste Aurora 12 ľudí a 70 zranil. Za tento čin hrozí Holmesovi trest smrti. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Holmes (27) sa k streľbe priznal, ale vo všetkých 166 bodoch obžaloby týkajúcich sa vraždy, pokusu o vraždu a použitia zbraní a výbušnín sa vyhlásil za nevinného z dôvodu "nepríčetnosti".

 

Obžaloba preňho požaduje trest smrti. Podľa nej si Holmes zaobstaral celý arzenál zbraní vrátane pištole, poloautomatickej pušky a brokovnice. Než začal strieľať, do kinosály hodil niekoľko dymovníc. Vo svojom byte mal nastražené bomby, ktoré museli byť najprv zneškodnené.

 

Masaker v Aurore bol najhorším činom od krviprelievania na strednej škole Columbine v štáte Colorado z 20. apríla 1999, keď dvaja mladíci zastrelili 12 študentov a jedného učiteľa a zranili 24 ľudí. Po útoku obaja spáchali samovraždu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies