Porota oslobodila Peruánca Manuela Burgu spod obvinení z korupcie

NETKY.SK • 26 December 2017, 18:12 • 2 min
Porota oslobodila Peruánca Manuela Burgu spod obvinení z korupcie

NEW YORK - Porota oslobodila Peruánca Manuela Burgu v utorok pred federálnym súdom v newyorskom Brooklyne spod obvinení z korupcie v rámci procesu s troma juhoamerickými futbalovými funkcionármi v Spojených štátoch amerických.

slovakia

left justify in out

V piatok označila Brazílčana Josého Mariu Marina a Paraguajčana Juana Ángela Napouta za vinných vo väčšine bodov obžaloby z protiprávneho zištného konania pri zabezpečovaní vysielacích a marketingových práv na vrcholné podujatia v tomto športovom odvetví, očistila ich iba pri niektorých menej závažných.

Všetkých troch zadržali v roku 2015 v rámci vyšetrovania úplatkárskej aféry spojenej s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA). Obvinili ich najmä z podvodnej konšpirácie a prania špinavých peňazí.

V predmetnej korupčnej kauze je vyše 40 obžalovaných, viac ako 20 sa priznalo. Prvým odsúdeným v tomto rozsiahlom prípade bol Héctor Trujillo, niekdajší sudca, ktorý pôsobil vo funkcii generálneho sekretára Guatemalskej futbalovej federácie - Fedefut Guate. Súd mu za podvod vymeral trest odňatia slobody na 8 mesiacov a k tomu povinnosť zaplatiť 415 000 USD.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies