Porošenkova hrozba bojovať za Krym sa stretla s ironickou reakciou ruskej strany

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 19:07 • 2 min
Porošenkova hrozba bojovať za Krym sa stretla s ironickou reakciou ruskej strany

SEVASTOPOL - Predseda obranného výboru ruskej Štátnej dumy a bývalý veliteľ ruskej Čiernomorskej flotily admirál Vladimir Komojedov označil dnes hrozby ukrajinského prezidenta Petra Porošenka ohľadom bojov za návrat Krymu pod administratívu Kyjeva za zavádzanie. Informovala o tom agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Porošenkov nedávny výrok o nutnosti obnoviť ukrajinskú námornú flotilu na "boj za návrat Krymu" sa u Komojedova stretol s ironickou reakciou. "Neviem, aké sily by sa do toho zapojili. Ich jediná ponorka sa nachádza niekde v Sevastopole. Možno chcú napadnúť ruské vojnové lode na nafukovacích člnoch. Ide len o ďalšie zavádzanie," povedal Komojedov.
     

Admirál zároveň poznamenal, že zoskupovanie ruskej armády na Kryme sa už ukončilo a polostrov je dobre chránený. Na druhej strane Komojedov pripustil, že Čiernomorskej flotile chýbajú nové plavidlá. "Čiernomorská flotila je najstaršou flotilou v Rusku. Musí nastať jej modernizácia, pričom sa v tomto smere už veľa spravilo," zakončil Komojedov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies