Porošenko zvažuje vyhlásenie stanného práva v celej Ukrajine

NETKY.SK • 11 Február 2015, 13:15 • 2 min
Porošenko zvažuje vyhlásenie stanného práva v celej Ukrajine

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko pohrozil vyhlásením stanného práva vo všetkých regiónoch Ukrajiny v prípade, že konflikt na východe krajiny bude naďalej eskalovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Boje medzi vládnymi a separatistickými silami totiž pokračujú v nezmenenej sile i napriek ohláseným mierovým rokovaniam v bieloruskom Minsku, kde by sa mali okrem zástupcov takzvanej kontaktnej skupiny počas dňa stretnúť aj vrchní predstavitelia Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka. V meste Kramatorsk po utorňajšom raketovom útoku hlásia 16 mŕtvych a 48 zranených, armáda informovala o ďalších 19 mŕtvych a 78 zranených vojakoch, v Donecku zahynuli za posledných 24 hodín najmenej piati ľudia. "Ja, vláda aj parlament sme pripravení vyhlásiť stanné právo na všetkých územiach Ukrajiny," vyhlásil Porošenko. Zdôraznil, že on a EÚ zastúpená Francúzskom a Nemeckom budú v stredu v Minsku hovoriť "jedným hlasom", pričom hlavnou požiadavkou bude bezpodmienečné prímerie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies