Porošenko zbavil oligarchu Kolomojského funkcie gubernátora

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 08:18 • 2 min
Porošenko zbavil oligarchu Kolomojského funkcie gubernátora

MOSKVA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko zbavil funkcie gubernátora Dnepropetrovskej oblasti, oligarchu Ihora Kolomojského. Za úradujúceho gubernátora vymenoval Valentyna Rezničenka, informovala dnes agentúra TASS s odvolaním sa na internetovú stránku prezidenta Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Niekoľko ozbrojených mužov v maskách obsadilo 22. marca v Kyjeve centrálu štátnej spoločnosti UkrTransNafta. Poslanec za Blok Petra Porošenka Serhij Leščenko uviedol, že išlo o členov prokyjevského práporu Dnepr-1, ktorý financuje Kolomojskij.

 

Podľa agentúry Reuters došlo k obsadeniu centrály po tom, čo vláda vymenila riaditeľa spoločnosti, ktorý bol spojencom Kolomojského.

 

Minister vnútra Arsen Avakov neskôr oznámil, že bezpečnostné sily dostali situáciu pod kontrolu.

 

Proti Kolomojskému vedú trestné konanie ruské úrady. Obvinili ho z organizovania vrážd, únosov, používania zakázaných metód vedenia vojny a bránenia novinárom v práci. Moskva ho zaradila na medzinárodný zoznam hľadaných osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies