Porošenko zavíta do Prahy pri príležitosti spomienky na holokaust

NETKY.SK • 24 November 2014, 08:06 • 2 min
Porošenko zavíta do Prahy pri príležitosti spomienky na holokaust

PRAHA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko navštívi v januári Českú republiku pri príležitosti 70. výročia oslobodenia niekdajšieho koncentračného tábora Auschwitz (Osvienčim) na území okupovaného Poľska.

slovakia

left justify in out

Českej televízii to potvrdil ukrajinský minister zahraničia Pavlo Klimkin, informuje portál iDNES.cz. Český prezident Miloš Zeman pozval na 27. januára do Česka najvyšších predstaviteľov štyroch víťazných mocností druhej svetovej vojny, teda USA, Veľkej Británie, Francúzska a Ruska. Účasť zatiaľ nepotvrdili.

 

Pozvaní sú tiež zástupcovia ďalších štátov, medzi nimi práve i Porošenko. Podľa ministerstva zahraničia dostali pozvánku pri príležitosti spomienky zástupcovia všetkých 47 krajín, ktoré v roku 2009 počas českého predsedníctva EÚ podpísali takzvanú Terezínsku deklaráciu zaoberajúcu sa odkazom holokaustu. Akciu organizuje Európsky židovský kongres v spolupráci s Európskym parlamentom. V poľskom Osvienčime sa na výročie uskutočnia pietne akcie pre tých, čo holokaust prežili, v Prahe by sa mali zísť politici, uvádza iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies