Porošenko vyzýva na umiestnenie mierotvorcov na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 13:14 • 2 min
Porošenko vyzýva na umiestnenie mierotvorcov na východe Ukrajiny

KYJEV - Ukrajinský prezident podpísal dekrét umožňujúci Kyjevu podať formálnu žiadosť o rozmiestnenie mierotvorcov vo východoukrajinských regiónoch, kde ukrajinské sily bojujú proti Ruskom podporovaným separatistom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Úrad Petra Porošenka v pondelok uviedol, že žiadosť o vyslanie kontingentu mierotvorcov odovzdá OSN a EÚ.


Úrad neuviedol detaily zloženia mierovej misie ani čas jej vytvorenia. Rusko však túto myšlienku zásadne odmieta. 

 

Vysokí predstavitelia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe v piatok potvrdili, že rozsah bojových operácií v celej konfliktnej zóne sa v uplynulých dňoch výrazne znížil a znepriatelené strany tiež sčasti stiahli ťažké zbrane v súlade s mierovou dohodou z prvej polovice februára. Hovorca ukrajinskej armády Andrij Lysenko však cez víkend vyjadril presvedčenie, že separatisti chystajú ďalšiu ofenzívu, pričom ako hlavné ciele označil strategický prístav Mariupoľ pri Azovskom mori a mesto Artemivsk ležiace severne od Donecka. 

 

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva od začiatku konfliktu na východe Ukrajiny zaevidoval už viac ako 6000 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies