Porošenko vyzval na posilnenie nemeckej námornej prítomnosti v Čiernom mori

NETKY.SK • 2 December 2018, 12:59 • 2 min
Porošenko vyzval na posilnenie nemeckej námornej prítomnosti v Čiernom mori

MOSKVA - Ukrajinský prezident vyzval Nemecko a jeho spojencov, aby posilnili svoju námornú prítomnosť v Čiernom mori a odradili tak Rusko od ďalšej agresie v regióne.

slovakia

left justify in out

Petro Porošenko tvrdí, že po minulotýždňovom incidente v Kerčskom prielive sa chce Moskva posunúť ďalej do vnútrozemia Ukrajiny a pozdĺž hraníc nasadzuje veľký počet vojakov. "Potrebujeme silnú, zjednotenú a jednoznačnú reakciu na ruské agresívne správanie sa," vyjadril sa politik v rozhovore, ktorý v nedeľu zverejnila nemecká mediálna spoločnosť Funke Mediengruppe.

Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou sa v uplynulých dňoch pre stret ruskej pohraničnej stráže a ukrajinských lodí v Čiernom mori vystupňovalo na najvyššiu úroveň od anexie Krymu v roku 2014.

 

Ruská pobrežná stráž strieľala na a neskôr zadržala tri ukrajinské lode a 24 námorníkov, ktorí sa na nich nachádzali, keď sa pokúšali prejsť cez Kerčský prieliv.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona