Porošenko vymenoval nového veliteľa námorných síl

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 18:18 • 2 min
Porošenko vymenoval nového veliteľa námorných síl

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko vymenoval za nového veliteľa námorných síl generálporučíka Ihora Vorončenka. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform s odvolaním sa na tlačové oddelenie prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Po konzultáciách s tajomníkom Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, ministrom obrany a náčelníkom generálneho štábu ozbrojených síl Ukrajiny som sa rozhodol odsúhlasiť vašu kandidatúru," povedal Porošenko na stretnutí s Vorončenkom.

 

Prezident pri tejto príležitosti pripomenul udalosti spred dvoch rokov, keď Vorončenko "ukázal odvahu a vernosť vojenskej prísahe počas nelegálneho pripojenia Krymu ruskými agresormi a robil všetko možné pre to, aby zachránil vojenskú techniku a vyviedol svoj personál na pevninu".

 

Ako informovala agentúra TASS, predchádzajúci veliteľ námorných síl Serhij Hajduk bol odvolaný z funkcie 15. apríla tohto roka. Ako dôvod tohto kroku prezident uviedol postoj spoločnosti a nedostatky v práci Hajduka, ktorý bol vo funkcii od marca 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies