Porošenko vymenoval nového gubernátora Luhanskej oblasti

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 16:27 • 2 min
Porošenko vymenoval nového gubernátora Luhanskej oblasti

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko vymenoval dnes známeho dobrovoľníka Heorhija Tuku za nového gubernátora konfliktom sužovanej Luhanskej oblasti na východe krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Porošenko svoje rozhodnutie oznámil na stretnutí s aktivistami Luhanskej oblasti v meste Severodoneck, spresnila agentúra Ukrinform. Tuka (51) začal byť politicky aktívny vlani na jar počas ruskej anexie Krymského polostrova. 


Porošenko označil Tuku, bývalého vedúceho pracovníka v oblasti telekomunikácií, za "človeka s nepoškvrnenou reputáciou, odporom voči korupcii, novým spôsobom myslenia, modernými rozhodnutiami a Ukrajinou vo svojom srdci". 


Tuka, známy zásobovaním ukrajinských vojakov, vo funkcii nahradí Hennadija Moskaľa, zástancu tvrdej línie, ktorý v Luhanskej oblasti zakázal pohyb obyvateľov medzi povstaleckým územím a územím pod kontrolou ukrajinských síl. 


Od vypuknutia konfliktu v apríli 2014 zahynulo v Luhanskej oblasti a Doneckej oblasti vyše 6400 ľudí. Kyjev má pod kontrolou iba určité časti týchto regiónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies