Porošenko vyhlásil, že teroristická hrozba na Ukrajine významne vzrástla

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 11:29 • 2 min
Porošenko vyhlásil, že teroristická hrozba na Ukrajine významne vzrástla

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes povedal, že hrozba terorizmu na Ukrajine "významne vzrástla," informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí s premiérom Arsenijom Jaceňukom a ministrom vnútra Arsenom Avakovom Porošenko povedal: "Úroveň povstaleckých a teroristických hrozieb v oblastiach mimo zóny konfliktu významne vzrástla."

 

Bližšie to nerozviedol, iba povedal, že kriminálnici ťažia z nestability na východe, kde za niečo vyše roka bojov medzi ukrajinskými vojakmi a separatistami bolo zabitých už vyše 6500 ľudí a viac ako milión vnútorne vysídlených.

Porošenko povedal, že sa obchoduje so zbraňami z konfliktnej zóny a policajné sily sú často presúvané skôr na východ než do zvyšku krajiny. "Preto by mohlo prichádzať k nárastu vážnych a predovšetkým život ohrozujúcich zločinov," citovala ho agentúra Reuters.

 

Prezident a vláda dúfajú, že nové policajné sily pomôžu v boji s všadeprítomnou korupciou na Ukrajine, ktorá je po rokoch zlého ekonomického vedenia na pokraji bankrotu. Prvých 2000 policajných nováčikov, ktorí prešli výcvikom v amerických a kanadských silách, zložilo počas uplynulého víkendu slávnostne sľub a zaviazalo sa vzdať úplatkov, dlho spájaných s ich profesiou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies