Porošenko: Vo výmene zajatcov s republikami Donbasu, nedošlo k žiadnemu pokroku

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 16:56 • 2 min
Porošenko: Vo výmene zajatcov s republikami Donbasu, nedošlo k žiadnemu pokroku

KYJEV - Prezident Ukrajiny Petro Porošenko vyhlásil, že v procese výmeny zajatcov medzi Kyjevom a republikami Donbasu, nenstal žiaden pokrok. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident navrhol posilniť úlohu európskej diplomacie v tejto otázke. "Dôležitá je úloha európskej diplomacie v oblasti oslobodenia rukojemníkov. A vidíme, že po úspechu, ktorý bol v decembri, opäť viac ako 2,5 mesiaca nemáme žiaden pokrok napriek návrhom, ktoré sme poskytli," povedal Porošenko na spoločnej tlačovej konferencii v Kyjeve s vysokou predstaviteľkou EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Frederikou Mogeriniovou.

 

Na línii rozdelenia bojujúcich strán na Donbase v oblasti Gorlovka 27. decembra roku 2017 Kyjev odovzdal republikám Donbasu 233 zajatých ľudí a dostal 73 ľudí. Zástupcovia bojujúcich strán zdôraznili, že prepustenie zajatcov ešte nie je ukončené a oni vynaložia všetko úsilie pre to, aby v roku 2018 proces pokračoval.

 

Na stretnutí kontaktnej skupiny 28. februára republiky Donbasu opäť potvrdili svoju pripravenosť uskutočniť výmenu "všetkých za všetkých", avšak , podľa ich slov, Kyjev doteraz neposkytol žiadnu odpoved.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies