Porošenko vniesol škandalózny zákon o reintegrácii Donbasu

NETKY.SK • 6 Október 2017, 06:00 • 2 min
Porošenko vniesol škandalózny zákon o reintegrácii Donbasu

KYJEV - Podľa textu dokumentu, Kyjev považuje nekontrolovanú Doneckú a Luhánsku oblasť ako "dočasne okupovanú Ruskou Federáciou".

slovakia

left justify in out

Prezident Ukrajiny Porošenko vniesol do Rady škandalózny zákonoprojekt číslo 7163 "O reintegrácii teritórií nekontrolovaných Kyjevom Doneckej a Luhánskej oblasti". Text dokumentu na stránke ukrajinského parlamentu zatiaľ chyba.

 

Medzitým bol zákon kvalifikovaný ukrajinským lídrom ako neodkladný, čo znamená, že ho musia schváliť počas jedného plenárneho týždňa.

 

Nedávno vyšla informácia, že v tomto zákone ide o reintegráciu Donbasu. Rusko bude prvýkrát pomenované ako "krajina - agresor". Okrem toho v texte dokumentu bude napísané, že nekontrolované lokality sú "dočasne okupované Ruskou Federáciou".

 

Podľa tohto dokumentu, prezident Peter Porošenko, dostane právo bez súhlasu vlády vyhlásiť vojenský stav v celej krajine, aj v lokalitách Doneckej a Luhánskej oblasti. Na ministerstve si myslia, že zákon o reintegrácii Donbasu len oddiali mier v tomto regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies