Porošenko v stredu pricestuje na dvojdňovú návštevu Poľska

NETKY.SK • 16 December 2014, 13:43 • 2 min
Porošenko v stredu pricestuje na dvojdňovú návštevu Poľska

VARŠAVA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko pricestuje v stredu na dvojdňovú oficiálnu návštevu Poľska. Počas nej sa stretne so svojím poľským náprotivkom Bronislawom Komorowským, bude mať prejav v parlamente a zúčastní sa ekonomického fóra, oznámila dnes agentúra PAP.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy ukrajinskej hlavy štátu Komorowski podpíše návrh zákona o ratifikácii asociačnej dohody medzi Ukrajinou a Európskou úniou. "Návšteva bude potvrdením strategického partnerstva oboch krajín, ako aj podpory prozápadnej orientácie Kyjeva," uviedla poľská prezidentská kancelária.

 

Návšteva sa začne uvítacou slávnosťou v prezidentskom paláci, nasledovať budú bilaterálne rokovania prezidentov a ich stretnutie so zástupcami médií. Porošenko sa stretne s predsedom Sejmu Radoslawom Sikorským, predsedom Senátu Bogdanom Borusewiczom a poľskou premiérkou Ewou Kopaczovou.

 

V stredu sa obaja prezidenti zúčastnia na poľsko-ukrajinskom ekonomickom fóre. Porošenko svoju návštevu Poľska ukončí cestou do mesta Lublin, kde sa okrem iných stretne s tamojšími ukrajinskými študentmi a velením medzinárodnej litovsko-poľsko-ukrajinskej brigády, dopĺňa agentúra PAP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies