Porošenko v sídle NATO uviedol, že Rusko zvyšuje svoju prítomnosť v Donbase

NETKY.SK • 17 December 2015, 18:47 • 2 min
Porošenko v sídle NATO uviedol, že Rusko zvyšuje svoju prítomnosť v Donbase

BRUSEL - Ukrajinský prezident Petro Porošenko sa stretol dnes v bruselskom sídle Severoatlantickej aliancie s jej generálnym tajomníkom Jensom Stoltenbergom a obvinil pri tejto príležitosti Rusko zo zvyšovania svojej vojenskej prítomnosti vo východnej Ukrajine, kde dochádza k porušovaniu krehkého prímeria medzi proruskými separatistami a vládnymi silami.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP upozornila, že Porošenkovo vyhlásenie nasledovalo len niekoľko hodín po výrokoch ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý uviedol, že si želá ukončiť konflikt na východe Ukrajiny "tak rýchlo, ako je to možné".

 

"Vidieť rastúcu vojenskú prítomnosť Ruska v tomto regióne, najmä v Donbase," spresnil Porošenko v sídle NATO. Ukrajinský prezident pri tejto príležitosti uviedol, že Putin v stredu po prvýkrát uznal, že ruská armáda je prítomná na Ukrajine.

 

Putin počas dnešnej tlačovej konferencie v Moskve uviedol, že hoci Rusko nemá žiadne pravidelné vojenské jednotky na Ukrajine, sú tam nejakí ľudia, ktorí plnia vojenské úlohy. Stoltenberg v rámci spoločnej tlačovej konferencie s Porošenkom na tieto Putinove slová o osobách "plniacich vojenské úlohy" zareagoval tvrdením, že "to je to, čo bežne nazývame vojakmi".

 

Porošenko sa počas svojho pobytu v Bruseli ešte v stredu stretol aj s najvyššími predstaviteľmi Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona