Porošenko v Davose: Rusko má na Ukrajine 9000 vojakov aj tanky

NETKY.SK • 21 Január 2015, 18:22 • 2 min
Porošenko v Davose: Rusko má na Ukrajine 9000 vojakov aj tanky

DAVOS - Rusko má na Ukrajine 9000 vojakov, konštatoval dnes ukrajinský prezident Petro Porošenko v prejave na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Porošenko vyzval Moskvu, aby stiahla z Ukrajiny svojich vojakov, ktorí podľa neho majú k dispozícii rôzne ťažké zbrane vrátane tankov a delostreleckých systémov.
     

"Ak toto nie je agresia, čo je potom agresia?" spýtal sa ukrajinský prezident. Vyzval Rusko, aby plnilo mierový plán a spolupracovalo pri uzatváraní spoločnej hranice, informovala agentúra Reuters.
     

Porošenko taktiež oznámil, že Kyjev nebude znovu prerokúvať vlaňajšiu dohodu o prímerí uzavretú v bieloruskom Minsku, informovala agentúra DPA.
     

"Nie je o čom rokovať," zdôraznil ukrajinský prezident a vyzval na plnú implementáciu existujúcej dohody o prímerí vrátane zastavenia dodávok zbraní zo zahraničia, prísunu munície a vojakov a stiahnutia ťažkých zbraní z frontovej línie.
     

"Ak chcete diskutovať o niečom inom, nie ste za mier, ste za vojnu," odkázal.
     

Pre kanál Bloomberg TV Europe Porošenko povedal, že len dnes prekročilo hranice vyše 2000 ruských vojakov a 200 tankov a obrnených transportérov, uviedla agentúra Ukrinform. Porošenko podľa nej povedal, že na Ukrajine je približne 8000 ruských vojakov.
     

Podľa agentúry Interfax-Ukrajina Porošenko pre Bloomberg TV Europe uviedol, že hranice prekročilo približne 20 tankov.
     

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov dnes na tieto obvinenia reagoval slovami, že ich treba podložiť dôkazmi.
     

"Počuli sme už veľa o príleve ruských vojakov a zbraní. A zakaždým odpovedám, že ak niekto hovorí s takou istotou, potom by mal predložiť nejaké fakty. Avšak nikto nie je schopný alebo ochotný predložiť nám fakty," citovala Lavrova agentúra TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies