Porošenko Ukrajincom leží v žalúdku, jeho čokoládovni sa vyhrážali výbuchom

NETKY.SK • 8 September 2016, 18:31 • 2 min
Porošenko Ukrajincom leží v žalúdku, jeho čokoládovni sa vyhrážali výbuchom

KYJEV - Žiadnu trhavinu ani iné podozrivé predmety nenašli alarmovaní príslušníci ukrajinských bezpečnostných zložiek pri dnešnej kontrole štyroch značkových predajní a ďalších predajných miest čokoládovne Roshen, ktorej majiteľom je ukrajinský prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

Na hrozbu veľkých explózií na predajných miestach inkriminovaného výrobcu čokoládových produktov upozornil v skorých ranných hodinách email adresovaný ukrajinskej službe pre prevenciu katastrof, uviedla internetová televízia 112.ua.


Na spomínané miesta vyslali aj psovodov s ich štvornohými pomocníkmi, ako aj špecialistov-pyrotechnikov vybavených adekvátnou technikou. Kontrola všetkých predajných miest, ako aj sídla výrobcu sa skončila v popoludňajších hodinách s negatívnym výsledkom. Nenašlo sa nič podozrivé, nič, čo by dávalo dôvod na znepokojenie občanov, vyplýva zo správy tlačovej agentúry MTI.


Pre spomínaného výrobcu čokoládových produktov to nebola prvá podobná skúsenosť, hrozbám čelil už opakovane aj v minulosti. Nie je vylúčené, že je to dôsledok nespokojnosti Ukrajincov s faktom, že Porošenko na svoje sladké impérium ani dva roky po prevzatí úradu hlavy štátu - v rozpore s vtedajšími sľubmi - nerezignoval. Najvyšší ukrajinský činiteľ navyše utrpel značnú stratu kreditu, keď vysvitlo že v tzv. Panamských dokumentoch figuruje i jeho meno. On sám však tvrdí, že schránkové firmy musel založiť práve kvôli predaju spomínanej továrne na čokoládové výrobky.


Petro Porošenko figuruje v aktualizovaním rebríčku najbohatších Ukrajincov podľa časopisu Forbes-Ukrajina na šiestom mieste, pričom jeho majetok sa v priebehu 12 mesiacov zvýšil o 100 miliónov dolárov na odhadovaných 858 miliónov dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies