Porošenko: Ukrajina odstránila nedostatok plynu

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 14:48 • 2 min
Porošenko: Ukrajina odstránila nedostatok plynu

KYJEV - Problém vyriešili kvôli zvýšeniu dodávok plynu z Európy. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ukrajina zvýšila dodávky plynu z krajín Európy a dokázala tým odstrániť deficit, ktorý vznikol v energetickom systéme. O tom v sobotu vyhlásil novinárom prezident Ukrajiny Petro Porošenko.

 

"Dnes ráno už dochádza k nárastu dodávok plynu z Európskej únie: z Poľska, zo Slovenska a Maďarska. Celkový deficit plynu od 10:00 hodiny, je o 10:20 úplne pokrytý," vyhlásil on.

 

Minister energetiky a uhoľného priemyslu Ukrajiny Igor Nasalik, 2. marca vyhlásil, že situácia s nedostatkom plynu vznikla z toho, že Ukrajina neobnovila dodávky plynu z Ruskej federácie od marca, ako to bolo plánované skôr. Pritom, ukrajinský úradník obvinil z toho Ruskú stranu.

 

Na Ukrajine budú kvôli nedostatku plynu mimoriadne prázdniny

 

Spoločnosť Naftogaz Ukrajiny sa v piatok obrátila na občanov Ukrajiny s výzvou, šetriť plynom v nasledujúcich dňoch pri vykurovaní domov.

 

Šéf Naftogazu Andrej Kobolev potvrdil, že Ukrajina zažíva deficit zemného plynu v dennom objeme 10 miliónov kubických metrov kvôli nedostatku dodávok z Ruskej federácie a je nútená zaviesť režim ekonomickej spotreby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies