Porošenko: Ukrajina bude v dohľadnej budúcnosti pod vojenskou hrozbou

NETKY.SK • 24 August 2014, 10:48 • 2 min
Porošenko: Ukrajina bude v dohľadnej budúcnosti pod vojenskou hrozbou

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes vyhlásil, že Ukrajina bude v dohľadnej budúcnosti pod stálou vojenskou hrozbou, pričom oznámil, že v rokoch 2015-2017 dostane armáda na technické zmodernizovanie 40 miliárd hrivien (2,26 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

 "Je jasné, že v dohľadnej budúcnosti bude, bohužiaľ, visieť nad Ukrajinou neustála vojenská hrozba. A my sa potrebujeme naučiť nielen s tým žiť, ale aj byť vždy pripravení nezávislosť našej krajiny brániť," povedal Porošenko. Citovala ho agentúra Reuters.
      

Najvyšší ukrajinský predstaviteľ v sobotu po kyjevských rozhovoroch s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou uviedol, že je pripravený spolupracovať s Európskou úniou na tom, aby sa do jeho krajiny vrátil mier - zdôraznil však, že Ukrajina nikdy svoje územie neobetuje a ani sa nevzdá nezávislosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies