Porošenko: Udalosti v Debaľceve sú cynickým útokom na minskú dohodu

NETKY.SK • 17 Február 2015, 21:15 • 2 min
Porošenko: Udalosti v Debaľceve sú cynickým útokom na minskú dohodu

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko označil dnes snahu separatistov dobyť mesto Debaľceve za "cynický útok" na dohodu o prímerí uzatvorenú minulý týždeň v bieloruskom Minsku.

slovakia

left justify in out

"Je to cynický útok na minskú dohodu," povedal Porošenko počas telefonického rozhovoru s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Podľa agentúry Reuters ukrajinský prezident vyzval stálych členov Bezpečnostnej rady OSN, aby zabránili "ďalšiemu porušovaniu a totálnym vojenským operáciám v srdci Európy".

 

Predstaviteľ ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin podľa agentúry DPA konštatoval, že v Debaľceve je obkľúčených približne 5000 ukrajinských vojakov.

 

Ukrajinská strana podľa DPA priznala, že prišla o veľkú časť mesta. Basurin ešte predtým tvrdil, že separatisti získali pod kontrolu vyše 80 percent mesta, ktoré je strategickým železničným uzlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies