Porošenko si je istý, že zbrane od USA Kyjev dostane

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:00 • 2 min
Porošenko si je istý, že zbrane od USA Kyjev dostane

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko vyjadril v stredu presvedčenie, že Spojené štáty poskytnú vojenskú pomoc jeho krajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas návštevy východoukrajinského mesta Charkov Porošenko zdôraznil, že Ukrajina potrebuje prostriedky na boj proti proruským separatistom na východe krajiny, kde si desaťmesačný konflikt vyžiadal už vyše 5300 mŕtvych. "Som si úplne istý, že Spojené štáty ako aj ďalší naši partneri sa rozhodnú dodať Ukrajine zbrane," vyhlásil.

 

Americký prezident Barack Obama bol proti poskytnutiu vojenskej pomoci Ukrajine, prudké zintenzívnenie bojov v posledných dňoch však primäli USA prehodnotiť tento postoj. Podľa posledných informácií sa Washington ešte nerozhodol, či zbrane Ukrajine poskytne. Prístupní dodaniu zbraní majú byť minister zahraničných vecí John Kerry i náčelník armády Martin Dempsey. Poskytnutie "smrtiacej" pomoci údajne podporuje aj najvyšší veliteľ NATO Philip Breedlove a národno-bezpečnostná poradkyňa prezidenta Susan Riceová je pripravená prehodnotiť svoj doterajší odpor. Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa tento týždeň vyjadrila, že Ukrajine jej vláda zbrane neposkytne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies