Porošenko sa v januári zíde s Putinom, Merkelovou, Hollandom

NETKY.SK • 29 December 2014, 17:08 • 2 min
Porošenko sa v januári zíde s Putinom, Merkelovou, Hollandom

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko v pondelok oznámil, že sa 15. januára stretne s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Schôdzka sa uskutoční v Astane v Kazachstane, povedal na tlačovej konferencii v Kyjeve. Témou rokovaní bude ukončenie konfliktu na Ukrajine. "Môj diplomatický rok sa začne 15. januára stretnutím v Astane v normandskom formáte," povedal Porošenko v odkaze na rozhovory štyroch politikov zo 6. júna v Normandii pri príležitosti výročia vylodenia spojencov vo Francúzsku v roku 1944.

 

Merkelová, Putin, Hollande a Porošenko naposledy spolu debatovali telefonicky prostredníctvom štvorkonferencie 22. decembra. V sobotu sa kancelárka radila o kríze v trojici s Porošenkom a kazašskou hlavou štátu Nursultanom Nasarbajevom. Boje medzi vládnymi ukrajinskými silami a proruskými povstalcami na východe krajiny trvajú už od jari. Viackrát uzavreté prímerie je opakovane porušované. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies