Porošenko: Putinovi neverím, ale musím sa spoliehať na rokovania

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 07:01 • 2 min
Porošenko: Putinovi neverím, ale musím sa spoliehať na rokovania

LONDÝN - Ukrajinský prezident Petro Porošenko v rozhovore pre BBC povedal, že jeho krajina sa nachádza v skutočnom vojnovom stave s Ruskom a Ukrajinci by sa mali preto pripraviť na ruskú ofenzívu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Toto nie je boj s Ruskom podporovanými separatistami, toto je skutočná vojna s Ruskom," uviedol Porošenko. "Skutočnosť, že sme zadržali ... ruských vojakov špeciálnych síl je toho dôkazom," pokračoval ukrajinský prezident.

 

Porošenko narážal na zajatie dvoch bojovníkov, o ktorých Ukrajina tvrdí, že sú elitnými ruskými vojakmi. K ich zadržaniu došlo minulú sobotu pri bojovej operácii v Donbase. Porošenko ďalej uviedol, že neverí ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, avšak nemá inú možnosť ako s Moskvou viesť rokovania a spoliehať sa na diplomatické riešenie.

 

Organizácia spojených národov uvádza, že od vypuknutia bojov na východe Ukrajiny na jar roku 2014 zahynulo už najmenej 6.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona