Porošenko: Prvým cudzím jazykom by mala byť angličtina

NETKY.SK • 4 Október 2014, 16:52 • 2 min
Porošenko: Prvým cudzím jazykom by mala byť angličtina

ĽVOV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko v piatok povedal, že prvým cudzím jazykom, ktorý sa učí na školách, by mala byť angličtina, nie ruština.

slovakia

left justify in out

Výsledkom takéhoto kroku bude podľa neho zlepšenie životnej úrovne v krajine, uvádza portál Kyiv Post. "Angličtina by sa mala stať druhým jazykom, ktorý sa učí na školách," povedal Porošenko počas návštevy mesta Ľvov, kde má prozápadný líder veľkú podporu. Väčšina ľudí v najväčšom meste západnej Ukrajiny hovorí ukrajinsky a podporuje priblíženie sa k Európskej únii. "Je spojitosť medzi životným štandardom ľudí a ich znalosťou angličtiny," podotkol Porošenko, pričom poukázal na príklad Singapuru. Čím viac Ukrajincov bude hovoriť po anglicky, tým sa bude mať Ukrajina lepšie, povedal prezident, ktorý sám hovorí dobre po anglicky.

 

Rusko sa snaží zabrániť integrácii Ukrajiny do Európskej únie. Vláda na Ukrajine obviňuje v tejto súvislosti Moskvu, že podnecuje nepokoje na východe s cieľom destabilizovať krajinu. Podľa posledného vyhlásenia Severoatlantickej aliancie sa na území Ukrajiny stále nachádzajú stovky ruských vojakov vrátane špeciálnych jednotiek. Rusko má okrem toho asi 20 000 svojich vojakov pri hraniciach s Ukrajinou. Rusko vytrvalo popiera, že by bolo do ukrajinskej krízy zapojené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies