Porošenko predstavil nového šéfa vojenskej rozviedky

NETKY.SK • 25 Október 2016, 08:33 • 2 min
Porošenko predstavil nového šéfa vojenskej rozviedky

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko predstavil dnes kolektívu nového náčelníka Hlavnej správy rozviedky (GUR) ukrajinského ministerstva obrany Vasyľa Burbu. Do tejto funkcie ho vymenoval 15. októbra, uvádza sa na internetovej stránke prezidenta Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

"Nepochybujem, že toto vymenovanie dá nový impulz činnosti vojenského spravodajstva Ukrajiny," uviedol Porošenko.

 

Zdôraznil, že za posledné dva roky sa práca GUR výrazne zlepšila. Poukázal na drastickú zmenu v kvalite informácií poskytovaných spravodajskými dôstojníkmi. Špeciálne upozornil na zlepšenie úrovne interakcie GUR s ďalšími bezpečnostnými štruktúrami, ako aj na zlepšenie výmeny informácií s príslušnými štruktúrami zahraničných partnerských štátov Ukrajiny.

 

Burba (38) vyštudoval Právnickú fakultu Národnej akadémie Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU). V SBU pracoval dlhú dobu. Zúčastnil sa aj na protiteroristickej operácii (ATO) v Donbase.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona