Porošenko pozval poľského prezidenta Andrzeja Dudu na návštevu Kyjeva

NETKY.SK • 5 September 2015, 07:09 • 2 min
Porošenko pozval poľského prezidenta Andrzeja Dudu na návštevu Kyjeva

VARŠAVA - Ukrajinský prezident Petro Porošenko pozval svojho novozvoleného poľského kolegu Andrzeja Dudu na oficiálnu návštevu Kyjeva. Stalo sa tak počas Porošenkovho piatkového stretnutia s atašé poľskej hlavy štátu pre zahraničné záležitosti Krzysztofom Szczerským v Kyjeve.

slovakia

left justify in out

Porošenko a Szczerski hovorili o budúcich kontaktoch medzi oboma prezidentmi. Porošenko poďakoval Poľsku za "jeho nemenný postoj a solidaritu pri obrane záujmov Ukrajiny na medzinárodnej scéne a zvlášť na jej ceste k európskej integrácii", uviedla agentúra PAP, citujúc ukrajinskú prezidentskú kanceláriu.

 

Podľa predmetného komuniké Dudov zahraničnopolitický poradca potvrdil jeho ochotu pokračovať v politike strategického partnerstva medzi Kyjevom a Varšavou.

 

Duda sa v máji stal prekvapujúco víťazom prezidentských volieb nad favorizovaným Bronislawom Komorowským. Duda je za posilnenie bezpečnostných záruk a prítomnosti NATO v Poľsku i v regióne. Chce sa zasadiť za to, aby Poľsko vystupovalo aktívnejšie na medzinárodnej scéne, a to aj v rámci NATO i EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies