Porošenko ponúkol Dmytrovi Jarošovi post na ministerstve obrany

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 16:07 • 2 min
Porošenko ponúkol Dmytrovi Jarošovi post na ministerstve obrany

MOSKVA - Líder ukrajinského radikálneho hnutia Pravý sektor Dmytro Jaroš dostal od prezidenta Petra Porošenka ponuku na bližšie nešpecifikovaný post na ministerstve obrany, a to výmenou za včlenenie dobrovoľníckych práporov jeho hnutia do ukrajinských ozbrojených síl.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ukrajinské médiá, ktoré citovali poradcu tamojšieho rezortu vnútra Antona Geraščenka.
     

"Môžem potvrdiť, že Dmytro Jaroš dostal od prezidenta ponuku, aby sa ujal funkcie na ministerstve obrany. Osobne by som privítal, ak by Jaroš začal pracovať vo verejnom sektore," povedal Geraščenko vo štvrtok večer pre ukrajinskú stanicu 5. Kanal.
     

Jaroš, ktorý utrpel v januári zranenie počas bojov v Donecku, musí ešte potvrdiť, či prijme návrh ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, hoci podľa ukrajinských médií bolo o jeho vymenovaní už vopred rozhodnuté.
     

Zámery na integráciu krajne pravicových práporov do ukrajinskej armády, zamerané na zníženie rizika politickej destabilizácie v Kyjeve, sa stali predmetom kritiky odborníkov, podľa ktorých táto iniciatíva povedie k radikalizácii ozbrojených síl.
     

Ruský najvyšší súd vlani v novembri vyhlásil Pravý sektor za extrémistickú organizáciu a zakázal jej aktivity na území Ruskej federácie. Predtým, v máji minulého roka, ruské úrady vydali na Jaroša zatykač vo veci podnecovania terorizmu a skutkov jeho organizácie v prvej čečenskej vojne proti ruskej armáde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies