Porošenko podpísal zákon o zvýšení počtu pohraničníkov

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 17:23 • 2 min
Porošenko podpísal zákon o zvýšení počtu pohraničníkov

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o zvýšení počtu príslušníkov pohraničnej stráže o 3000, informovala dnes agentúra Ukrinform s odvolaním sa na tlačovú službu prezidenta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Prezident Ukrajiny podpísal dodatok k článku 6 zákona Ukrajiny o Štátnej pohraničnej službe Ukrajiny, ktorý zvyšuje maximálny počet príslušníkov Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny o 3000 vojakov - na 53.000 pohraničníkov," uvádza sa vo vyhlásení.
     

Zákon, ktorý prijala Verchovna rada 9. apríla, vytvára podmienky pre ďalšie plnenie úloh pohraničnej služby v zóne protiteroristickej operácie (ATO) a pozdĺž administratívnej hranice s dočasne okupovanými územiami, dodal Ukrinform.
     

Ukrajinský parlament schválil v marci návrh, ktorý za "dočasne okupované územia" označuje samozvanú Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies