Porošenko podpísal zákon o čiastočnej mobilizácii

NETKY.SK • 19 Január 2015, 16:11 • 2 min
Porošenko podpísal zákon o čiastočnej mobilizácii

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o čiastočnej mobilizácii v krajine. Štatút prijatej legislatívy uvádza, že príslušný dokument "bol vrátený 19. januára s podpisom prezidenta", informovala dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na internetové stránky ukrajinského parlamentu.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský parlament schválil 15. januára zákon o čiastočnej vojenskej mobilizácii, ktorá sa v tomto roku bude realizovať v troch vlnách. Zákon stanovuje jarnú demobilizáciu vojakov, ktorí vstúpili do armády počas prvej fázy mobilizácie vlani v marci.

 

Podľa ukrajinského ministerstva obrany sa prvá tohtoročná vlna, počas ktorej sa k armáde pripojí predpokladaných 50.000 vojakov, má začať 20. januára. Počas troch fáz mobilizácie ukrajinskú armádu posilní celkovo 104.000 príslušníkov.

 

Kyjev začal vojenskú operáciu proti samozvanej Doneckej ľudovej republike (DĽR) a Luhanskej ľudovej republike (LĽR) vlani v apríli a počas minulého roka zrealizoval už tri mobilizačné vlny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies